Dries Vrindts a partagé un post dans le groupe Greenpeace Antwerpen

Hey iedereen
In Herentals wilt het stadsbestuur een (groot deel van) dreef kappen in het licht van hun beheersplan. Maar deze dreef heeft een belangrijke ecologische waarde voor de omgeving en de dreef is belangrijk voor de biodiversiteit. Het stadsbestuur mag dan wel de gekapte bomen vervangen door nieuwe bomen, maar deze hebben natuurlijk niet dezelfde waarde als de bomen van nu en die nieuwe bomen hebben natuurlijk vele jaren tijd nodig om te groeien tot de hoogte van de huidige bomen. Het is vooral belangrijk dat het plan van het stadsbestuur herzien wordt en dat de dreef grotendeels hetzelfde blijft voor zolang het kan.
Het burgerinitiatief Save De Dreef voert actie tegen de kap en dit is wat zij hebben te zeggen over de kap: "Burgerinitiatief Save De Dreef ontstond als tegenreactie op de plannen voor de kap van de eiken op de Begijnenvest. Burgers werden niet gehoord, argumenten van wetenschappers naast zich neergelegd. Participeren is een werkwoord. Beslissen en daarover communiceren is dat niet! Wij ontkennen niet dat er bomen ziek zijn en vervangen mogen worden, maar anno 2021 is het onverantwoord om gezonde bomen zomaar te kappen. Wij prefereren wetenschap boven een uniforme dreef. Wij wensen een beleid dat niet haaks staat op de eigen klimaatdoelstellingen. We zien te veel bomen verdwijnen in onze stad. Save De Dreef wil de stem van talloze burgers laten horen die er net zo over denken."

Hieronder deel ik nog enkele links over Save De Dreef waaronder ook een link naar het Facebook-evenement voor een geplande mars tegen de kap op 20 februari om 14u. Zet dat alvast in je agenda!

Facebook: https://www.facebook.com/savededreef
website: https://www.savededreef.be
mars: https://facebook.com/events/s/mars-voor-behoud-van-de-begijn/1187711865…