Bronnenfietstocht droogte-actie Greenpeace Limburg

Bo Bo
Date de l'évênement 12 juil '20 09:30 - 14:14
Event location Statiestraat 46, Gingelom, 3890, Belgique
4
1 j'aime

Greenpeace Limburg organiseert een (coronaproof) begeleide fietstocht voor jong en oud van Niel-Bij-Sint-Truiden (Gingelom) naar Vechmaal (Heers) langst verschillende brongebieden. We stoppen zeer regelmatig aan een groot aantal bronbeekjes voor deze op foto te zetten.

We vergelijken ook de impact van de droogt op de waterhuishouding van het iets grotere Hornebos met deze op brongebieden die zulke water-ophoudende bossen missen.

Vet je benen al maar in! De fietstocht zal aanvangen om 10u in de Statiestraat 46, 3890 Gingelom (4km van het station van Landen). Dan rijden we +/- 28 km doorheen het pittoreske landschap van Zuid-Limburg. Tijdens de tocht zal er tijd worden gemaakt voor een gezellige picknick. Gelieve zelf te zorgen voor een (zero waste?) picknick om de inwendige mens te versterken. We eindigen aan de Picardhoeve in Vechmaal waar Greenpeace trakteert op artisanaal hoeve ijs.

Mogen we vragen om i.v.m. de coronamaatregelen een mondmasker en indien nodig alcogel te voorzien. Bedankt 😊.

Interesse? Schrijf je zeker in want plaatsen zijn beperkt. Als je moeilijk hier of thuis geraakt laat dit dan zeker weten in de comments, hier vinden we wel iets op 😉.

==> Voor de fietskaart te zien klik hier <==