Greenpeace steunt de petitie tegen vervuilende cruiseschepen in Antwerpen, teken jij ook?

Tom Ladrille Mobilisation team • 10 Juillet 2019
dans le groupe Greenpeace Antwerpen

Op 't mooiste stukje Schelde, aan 't Steen, komt een 350 meter lange loopbrug voor cruiseschepen. Daarnaast een even lang ponton en een nieuwe terminal. Antwerpen lijkt er alles aan te doen zoveel mogelijk cruiseschepen aan te trekken. Cruiseschepen zijn enorm vervuilend. Het is ronduit hypocriet dat een oude dieselwagen de stad niet meer in mag, terwijl cruiseschepen een enorme uitstoot creëren op een steenworp van de kathedraal.

 

Cruiseschepen zijn een soort varende flatgebouwen. Om hen voort te stuwen is onnoemelijk veel vervuilende brandstof nodig. Eenmaal aangemeerd in Antwerpen blijven de generatoren draaien, waardoor ze een hoge concentratie luchtvervuiling creëren, om nog maar te zwijgen over het lawaai.

 

De luchtkwaliteit van Antwerpen behoort tot de slechtste in Europa. Wij verwachten van ons stadsbestuur anno 2019 dat het vervuilende cruiseschepen weert, en hen enkel toegang verleent tot Antwerpen indien ze varen op alternatieve energie. Wij verwachten dat 't Stad de gezondheid van haar inwoners en de luchtkwaliteit op nummer 1 plaatst. Wij verwachten dat de Lage Emissie Zone ook geldt voor cruiseschepen en dat ook zij hun uitstoot drastisch verminderen.

Hadewig K.heeft deze petitie aangemaakt voor Stadsbestuur Antwerpen.

Greenpeace steunt deze petite, en u?

Teken hier!