Événement

Investeer in Doel 5 - Webinar door Grootouders voor het Klimaat

Luc Van den Dorpel

Ooit wou men een vijfde kernreactor bouwen in Doel. Dat wil de 11 maart beweging uitdrukkelijk niet. Op 11 maart 2011 vond de ramp van Fukushima plaats. Mensen uit vakbonden en milieuorganisaties uit het Antwerpse vormden de 11 maart beweging om een Fukushima aan de Schelde te voorkomen. Ze pleiten voor een sociaal investeringsplan. Doel 5 moet een energiesite worden van de toekomst zonder nucleaire en fossiele energie. De site levert groene energie aan de industriële bedrijven in de Antwerpse haven. Het bestaand personeel van de kerncentrales krijgt een omscholing daarvoor. Het zorgt ook voor de afbraak van de oude kernrectoren, en het beheer van het bovengronds gestockeerd afval.
De 11 maart beweging haalt haar inspiratie in Californië. Daar hebben via overleg directie, vakbonden, middenveld en overheden een nucleaire centrale omgevormd tot een duurzame en toekomstgerichte energiecentrale.

Marc Alexander licht het plan toe. Hij is woordvoerder van de 11 maart beweging. Hij is hoofdvakbondsafgevaardigde in de zinkfabriek van Nyrstar in Balen. En actief bij de Grootouders voor het klimaat, Kempen.
Webinar met Marc op maandag 3 mei wachtkamer vanaf 10.45, start om 11 u tot 12 u.
Hier inschrijven: https://forms.gle/dzq7sjXcNLVahm9A8
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 2 mei de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen.
We zenden de webinar ook Live uit via onze Facebookpagina: 

https://www.facebook.com/GrootoudersvoorhetKlimaatBe/

Eerder gaf VUB prof Gilbert Eggermont een gefundeerd antwoord op de vraag: “Kan kernenergie het klimaat redden?”
Hier kan je zijn webinar bekijken.
https://www.youtube.com/watch?v=46EE6AZwF-Q&t=1422s
Gilbert Eggermont is ook ambassadeur van de Grootouders voor het klimaat.